Ajatuksia treenistä, kisaamisesta, PT-opinnoista, elämästä

Ajatuksia treenaamisesta, fitness-elämäntavasta, PT-opinnoista, elämästä...

perjantai 15. elokuuta 2014

Hyvinvointivalmentajakoulutus 

Tänään se vihdoin alkoi. Kauan odottamani Personal Trainer –koulutus. Koulutusputken ensimmäinen osa on nimeltään Hyvinvointivalmentajan koulutus. Sen tarkoituksena on antaa opiskelijalle kokonaiskäsitys hyvinvoinnin tietotaidosta ja sen soveltamisesta omaan elämään sekä tulevaan mahdolliseen valmennustyöhön. Se on hyvä startti PT-opinnoille. Koulutuspaikkana on Etelä-Karjalan Liikuntakeskus, jossa vaikutti olevan tosi hyvät puitteet käytännön harjoituksille.
 Ekan jakson kouluttajana toimii  Juha Karhu. Juha kertoi olevansa ainakin liikunnanohjaaja, personal trainer, ravintovalmentaja ja functional trainer. Taisi lista jatkuakin, mutta tuossa kohtaa putosin kärryiltä. Joka tapauksessa asiantuntevan oloinen kaveri. Tietää mistä puhuu ja perustelee hyvin näkemyksiään. Juha käsittelee asioita keskustellen ryhmän kanssa, mistä pidän kovasti. Myös ryhmä vaikuttaa oikein kivalta.

 
Ensimmäinen lähiopetuspäivä keskittyi teoriaan. Kävimme läpi mm. harjoittelun, palautumisen ja ravitsemuksen välistä suhdetta. Puhuimme hyvän kunnon eri osa-alueista: kestävyys-, lihaskunto ja liikkuvuusharjoittelusta. Huomenna asioita viedään käytäntöön. Liikkapussi pakattu! Vähän jännittää, miten pystyn käytännön harjoituksia tekemään, kun leikkauksen jäljiltä kunto ei ole vielä paras mahdollinen. Pitää yrittää ottaa rauhallisesti.
 
Tämä eka lähiopetusjakso on perjantaista lauantaihin, joten päätin varata hotellihuoneen Lappeenrannasta. Säästäväisenä tyttönä ajattelin, että otan halvimman mahdollisen huoneen, mikä kaupungistä löytyy. Kai hotelli ja hostelli tarkoittavat ihan samaa! No, ei tainnut ihan tarkoittaa... Viihtyvyydestä viis, mutta kylläpä säästyi rahaa. Taidan ostaa itselleni jotain mukavaa saavuttamillani säästöillä. :)

 

 
Illasta vielä kotiläksyjä hostellilla. Omien kestävyyssykealueiden laskemista.


Ennen koulutuksen alkamista minulla oli aika suuret odotukset. Ensimmäisen päivän jälkeen tuli sellainen olo, että tuleva vuosi tulee odotukseni täyttämään. Jes!


1 kommentti:

Satu K kirjoitti...

Tsemppiä opiskeluun:-)