Ajatuksia treenistä, kisaamisesta, PT-opinnoista, elämästä

Ajatuksia treenaamisesta, fitness-elämäntavasta, PT-opinnoista, elämästä...

sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Hiljaiseloa

Vähän on hiljaista pidellyt täällä blogin suunnalla. Muuten ei elämässä sitten hiljaista ole ollutkaan. Päivät ovat olleet täynnä puuhaa, enkä ole ehtinyt tai jaksanut blogia kirjoittamaan. Mutta siis hengissä olen ja kaikki ok! Lapset ovat vuorotellen sairastelleet ja siksi yöt ovat olleet rikkonaisia. Treenit olen kuitenkin saanut tehtyä ja ruokailut hoidettua suunnitelman mukaan, vaikka välillä on väsy painanut. Itse asiassa treenit ovat olleet ihan hyviäkin. Ajattelin, että askel alkaisi painaa jo tässä vaiheessa enemmän, joten olen vähän yllättynyt siihen, että salilla on vielä hyvä fiilis. Tällä viikolla paino putosi 400 grammaa, mikä ei ole järisyttävä lukema, mutta ilmeisesti ok, koska edelleen jatketaan samoilla kaloreilla ja treeneillä.

Tänään meillä oli Lahdessa Team Kontion treenipäivä. Meitä on neljä mimmiä Teemun valmennuksessa lähdössä keväällä kisaamaan. Aamulla startattiin tyttöjen kanssa auto Kouvolasta suuntana Kuntokeskus K&M. Salille olimme saaneet mukaan Saaran miehen Kepan, jonka kameran eteen pääsimme pullistelemaan. Kuvia räpsittiinkin kiitettävä määrä. Itse en ole niitä vielä nähnyt. Toivottavasti jokunen onnistunut otos joukosta löytyisi. Ainakaan kamerasta tai kuvaajasta ei kuvien onnistuminen tällä kertaa jää kiinni. Laitan tänne kyllä kuvia nähtäväksi, kunhan saan niitä itselleni. Omaa kameraa ei matkassa ollut, joten tähän postaukseen ei minulla ole vielä kuvia laittaa.

Treenien ja kuvausten jälkeen pääsimme harjoittelemaan kilpailuasentoja asiantuntijoiden opastuksella. Meitä oli opettamassa alan parhaita osaajia Suomessa, Sorsan Heidi ja Jari. Saimme palautetta ja vinkkejä fysiikasta, asennoista, esiintymisestä ja lavalookista. Pääasiassa saamani palaute oli positiivista. Tasapainoinen kokonaisuus, kunto edistyy aikataulussa, biksut olivat hyvät. Asennoista line up -asento sekä sivu- ja taka-asennot sujuivat ihan hyvin, niihin ei isoja korjauksia tarvinnut tehdä. Etuasento on minulla heikoin. Minun on vaikea saada selkää avattua niin, että saisin asennon näyttämään rennolta. Tätä pitää harjoitella nyt viimeiset viikot tosi ahkerasti. Kepa räpsi myös asentotreeneistä kuvia ahkerasti. Katsotaan löytyyko sieltä julkaisukelpoisia yksilöitä.

Tyttöjen kanssa tuli juteltua päivän aikana paljon kilpailemiseen liittyviä juttua. Päällimmäiseksi  jäi mieleen pyörimään ajatus itsensä hyväksymisestä. Tähän lajiin kuuluu olennaisesti oman kehon muuttaminen, paremmaksi, lajiin paremmin sopivaksi. Se ei kuitenkaan saisi tarkoittaa sitä, että itseensä ei voisi milloinkaan olla tyytyväinen. Vähän hävettää sanoa, mutta olen huono ottamaan kritiikkiä vastaan. Takerrun helposti pieniin negatiivisiin asioihin, ja ne vievät helposti huomion hyviltä asioilta. Esimerkiksi tämän päivän asentoharjoittelusta minulle jäi ekana mieleen huono etuasento. Minun piti oikein pysäyttää itseni miettimään, mitkä seikat minulla sujuvat, mitkä ovat vahvuuksiani lajia ajatellen ja mihin asioihin voin olla tyytyväinen. Niitäkin löytyy kyllä, kunhan muistan olla itselleni armollisempi. Uskon, että kaikilla kisaajilla on omat heikkoutensa. Tämä laji on omien vahvuuksien korostamista ja heikkouksien peittämistä.

Tietenkin heikkouksia pitää yrittää kehittää, eihän muuten voi kehittyä paremmaksi. Haluaisin kuitenkin, että osaisin huomata jatkossa paremmin hyviä puoliani ja oppisin arvostamaan enemmän niitä asioista, jotka menevät hyvin. Koulukuraattorina annan usein nuorille tehtäväksi miettiä itsestään asioista, joissa he ovat hyviä. Sama tehtävä minun pitäisi antaa myös itselleni, uudestaan ja uudestaan. Uskon, että hyvä itsetunto näkyy myös lavalla säteilynä. Jos kilpailija on sinut itsensä kanssa ja nauttii esiintymistä, se on kaunista, heikkouksista huolimatta. Tähän siis pyritään... Ei muuta kun treenaamaan.
Ei kommentteja: