Ajatuksia treenistä, kisaamisesta, PT-opinnoista, elämästä

Ajatuksia treenaamisesta, fitness-elämäntavasta, PT-opinnoista, elämästä...

lauantai 26. lokakuuta 2013

Kuka täällä kirjoittelee?
Mahdollisia uusia lukijoita varten kokosin pienen esittelyn itsestäni. Täällä kirjoittelee 32-vuotias perheenäiti Kouvolasta. Minun lisäkseni meillä asustaa aviomieheni Ville, lapset Aaro 10v, Aura 8v ja Aava 2v sekä vehnäterrieripoika Rölli. Leipätyöni teen Kouvolan kaupungilla koulukuraattorina. Vapaa-ajalla minut löytää kuntosalilta. Kotoa saan hyvän tuen harrastukselleni. Meidän perheessä arvostetaan harrastuksia, ja niille järjestetään aikaa. Oman haasteensa ajankäytölle kuitenkin tuo lapsiperheen arjen, työelämän ja treenien yhdistäminen. Välillä tuntuu vuorokauden tunnit loppuvat kesken.

Salitreenin olen aloittanut toisen lapsen syntymän jälkeen eli syksyllä 2005. Aluksi treenasin vain päästäkseni kuntoon lasten saamisen jälkeen. Sitten alkoi nälkä kasvaa syödessä ja huomasin treenaavani fitnessmallikisaan 2007. Kisa menikin hienosti ja isoin pysti tuli kotiin tuomisiksi. Sen jälkeen otin tavoitteeksi Body Fitness –kisat. Kilpailin ensimmäistä kertaa Oulussa BF-tulokkaissa syksyllä 2010. Sijoitus oli tuolloin neljäs. Näiden kisojen jälkeen perheeseemme on syntynyt kolmas lapsi. Kaava kulki samaa rataa kuin aikaisemmin: ensin halusin kuntoon raskauden jälkeen ja sitten huomasin, että se ei minulle riitä. Tavoitteeksi asetettiin kevään 2014 kisat. Tarkoituksena on siis palata lavalle Kulttuuritalolla sarjassa Body Fitness -168 cm.

Valmentajanani on Teemu Eloranta, kuten edellisissäkin kisoissa. Olen ollut yhteistyöhön enemmän kuin tyytyväinen. Teemun käsialaa ovat niin treenit kuin ruokavaliokin. Kyseinen Kontion Koura vastaa myös kehonhuollosta sekä mentaalipuolen huollosta. Tähän tulevaan kisarupeamaan on paljon helpompi lähteä, kun on ennestään tuttu valmentaja, joka tietää, miten kehoni ja mieleni toimii. Olen siis hyvissä käsissä!
 
 
Koutsin kainalossa 2010

Treenipaikkani on Kuntokeskus Ykkönen. Mielettömän monipuolinen jumppatarjonta, hyvät avarat tilat, naisten sali alakerrassa ja sekasali yläkerrassa, spinning-sali erikseen. Henkilökunta on aivan ihanaa ja aukioloajat hyvät. Ehdottomasti Kouvolan paras sali! Ykkönen on minulle kuin toinen koti, jonne on aina mukava mennä. Salitreenejä minulle tulee viikossa 5 – 6. Painotus on selässä ja olkapäissä, jotka ovat minun heikoimmat lenkit lajia ajatellen. Treeneistä kirjoittelen myöhemmin lisää. Kisadieetti alkaa muutaman viikon päästä, ja se tuo tietysti muutoksia niin ruokavalioon kuin treeneihinkin. Jännityksellä odotan, mitä tuleman pitää!
 
Kaivelen tähän lopuksi vielä kisakuvan edellisistä kisoista omaa motivaatiota herättelemään. Jospa tästä tämänhetkisestä kunnostakin vielä kuoriutuu matkan varrella timmi mimmi!
 
 
 

2 kommenttia:

saara lipponen kirjoitti...

kiva että säkin starttasit blogin tulille:) ja onhan se jo aika hypätä taas "lauteille" ;) tsemppiä talven koitokseen:)

Piia Kohonen kirjoitti...

Kiitos Saara! Tsemppiä Sinulle myös!